fbpx

Big-Flash -hanke

Big-Flash – kestävästi kohti kilpailukykyä

1.8.2021 – 31.7.2023

Tiina Vuorijärvi

Projektipäällikkö, Metropolia AMK

Tiina.Vuorijarvi@metropolia.fi
+358 40 751 1322

Uudet projektit käynnistyvät ensi tammikuussa!

Tooltip content

Big-Flash -hanke kehittää yritysten kilpailukykyä ja elinvoimaa edistämällä nousevien teknologioiden käyttöön ottamista. Järjestämme kaikille avointa koulutusta ja tarjoamme yritykselle mahdollisuuden tutustua ja kokeilla uusia teknologisia ratkaisuja.

  • 100 yritykselle toteutetaan 122 projektia.
  • Avoimet MOOC -kurssit ovat tarjolla kaikille.
  • Garageissa kohtaavat yritykset ja oppilaitosten osaajat.
  • ARI -osaamisverkosto kutsuu kaikki uudesta teknologiasta kiinnostuneet yritykset mukaan toimintaan.

Avuksi osaamistason nostoon!

Big-Flash syntyi tavoitteesta edistää yritysten uudistumista sekä uusien teknologioiden kokeilemisesta ja hyödyntämisestä. Konkreettisten toimenpiteiden ja seitsemän työpaketin avulla nostetaan teknologista osaamistasoa sekä kilpailukykyä Uudenmaan alueella seuraavan vajaan kahden vuoden aikana.

Hankkeen toteuttavat Metropolian ammattikorkeakoulu ja Vantaan kaupunki. Oppilaitosyhteistyö vastaa tarpeeseen osaavasta työvoimasta ja yritysyhteistyön avulla luomme uuden mallin vastaamaan kohtaanto-ongelmaan. Vantaan kaupunki tuo mukaan elinkeinopalveluiden asiantuntemuksen ja verkostopalvelut tukemaan yritysten hyvinvointia Uudenmaan alueella. Digi-Salama hankkeessa käynnistettyä ARI-osaamisverkostoa vahvistetaan ja toimintaa tuetaan kahden uuden Garage työpajan avulla. Robo ja AIoT -työpajat tarjoavat konkreettisen tilan yritysprojektien totuttamiselle. Garaget sijaitsevat Myyrmäen kampuksen uudistuneella Business Avenuella.

Hankkeen toimenpiteet

Hankkeen tavoitteita toteutetaan kokonaisuudessa 122 projektin avulla, joissa voidaan kokeilla nousevia teknologioita ja uusia ratkaisua kehittämään ja kehittämään yrityksen toimintaa. Projekteista 100 on pieniä oppilasvetoisia suvituulia, 20 keskisuurta salamaprojektia ja kaksi Iso myrsky kokonaisuutta. Projektikokonaisuudet on luotu siten, että on mahdollista viedä potentiaalinen idea pienestä simulaatiosta tai demosta proto eteenpäin asteelle ja jopa laajamittaiseen toteutukseen saakka, jossa toteutetaan konkreettinen tuote. Jokainen asiakasprojekti valmistellaan SPIN ja SPRINT -työpajojen avulla selkeäksi kokonaisuudeksi opiskelijatyöryhmälle. Haluamme näin varmistaa, että projektin potentiaali on sopiva jokaiseen työvaiheeseen ja tavoitteet ovat riittävän korkealla Isoon Myrskyyn saakka.

Tueksi projektikokonaisuudelle valmistuu avoin verkkokoulutuspaketti, joiden avulla voi kerryttää itselleen osaamista neljästä nousevasta teknologiasta; kobotiikka, autonominen robotiikka, IoT + 5G ja koneoppiminen ja tekoäly. Projektien lopputuloksia arvioidaan kestävän kehityksen sekä kannattavuuden näkökulmasta, joten asiakasyrityksen saavat konkreettiset tulokset idean vaativuudesta ja kannattavuudesta. Tästä syntyy myös yksi oma kurssi, jotka avautuvat loppukeväästä 2022.

Rahoitus ja kulut

*Tarjoamme ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää oman yrityksen toimintaa ja tarttua tähän tilaisuuteen matalalla kynnyksellä. Big-Flash hanke on REAKT- rahoitteinen, mikä mahdollistaa sen, ettei raha kulje tekijöiden ja asiakasyritysten välillä. EU-rahoituksen avulla tuetaan yritysten toipumista covid-19 epidemian vaikutuksista.

Hankeen tarjoama asiantuntijaosaaminen sekä työtilat ovat maksuttomia. Hankkeen yhteistyökumppanit tarjoavat myös laitteita lainalle. Jos projektista syntyy laite tai materiaalikuluja, ne ovat yrityksen vastuulla. Useimmat Suvituulikokonaisuudet ovat olleet kuluttomia.

Tule mukaan opiskelijaksi, asiakkaaksi, teknologiakumppaniksi ja seuraa hankkeen edistysaskelia sosiaalisesta mediasta.

Big-Flash – Kestävästi kohti kilpailukykyä!