fbpx

Big-Flash -hanke

Innovaatiofestivaali

24.10-28.10.2022 päivittäin klo 14-17

Avoimet ovat Metropolian Myyrmäen kampuksella

Vantaa valittiin marraskuussa 2021 Euroopan nousevaksi Innovaatiokaupungiksi ja sitä juhlistetaan Innovaatiofestariviikolla lokakuun 2022 lopussa. Viikon aikana järjestetään innovaatioaiheisia tapahtumia eri puolilla Vantaata. Metropolian Myyrmäen kampus pitää ovet avoimena maanataista perjantaihin 24.–28.10. Innovaatiofestariviikon aikana voit tutustua kampuksen toimintaan urbaanista viljelystä Myyrbeer-panimoon ja formuloista Robo-klubitoimintaan. Ohjelmaa ja kahvia on tarjolla joka päivä klo 14.00-17.00. 

Ohjelma

Maanantai 24.10. klo 14-17 

Innovaatiofestivaali alkaa maanantaina sisäviljelyyn ja uuteen ruokateknologiaan keskittyvän Urbanfarmlabin esittelyllä. Makuhermoja pääsemme tunnustelemaan maistelemalla Myyrmäessä ympärivuotisella sisäviljelyjärjestelmällä kasvatettuja chilejä, sekä niistä oppilastyönä valmistettuja tuotteita. Asiantuntijavieraina ovat EOD Europen teknologiajohtaja Petteri Jauhiainen, joka puhuu teemasta Nanoboost – nanokuplilla lisätyn hapen vaikutuksesta kastelussa sekä Yield Systemsin perustaja Harri Juntunen, joka visioi tekoälyn käyttöä vertikaaliviljelyssä.   

Tiistai 25.10. klo 14-17 

Kemiantekniikan diplomi-insinööri Markus Räsänen työskentelee Bio- ja elintarviketekniikan lehtorina Metropolian Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelmassa. Oluen valmistuksesta ja olutprosesseista Markuksella on kokemusta jo yli vuosikymmenen ajalta. Metropoliaan hän siirtyi Fat Lizardin panimolta Otaniemestä. Nyt työn alla on kehittää opiskelijoiden kanssa Myyrmäen omaa olutta, Myyrbeeriä, johon pääsemme tutustumaan tiistaina.   

Keskiviikko 26.10. klo 14-17 

Keskiviikkona ovet ovat auki Metropolian Formulatalliin. Metropolia Motorsport on toiminut jo yli 20 vuotta opiskelijoiden ylläpitämänä ja aktiivisesti kilpailevana formulatiiminä. Päivän tähtivieraana on vantaalaislähtöinen ex-formulakuljettaja Mika Salo. Vantaan Martinlaaksosta Keimolan kautta F1-huippukuljettajaksi noussut Mika Salo on ajanut urallaan yli sata Grand Prix -kisaa. Aktiiviuransa jälkeen Mika Salo on työskennellyt Kansainvälisen autoliiton FIA:n erilaisissa luottamustehtävissä. Nykyään Salo toimii formulalähetyksien kommentaattorina, aikaisemmin MTV3 -kanavalla ja vuodesta 2022 lähtien Viaplayn F1-lähetysten asiantuntijana. Kampuksella Mika Salo pääsee opiskelijoiden tentattavaksi.  

Torstai 27.10. klo 14-17 

Torstai on varattu tekoälylle ja drooneille. AIoT-Garagessa, tekoälyn kehittämisympäristössä esitellään tekoälydemoja, joita on tehty opiskelijoiden innovaatioprojekteissa yrityksille. Päivän asiantuntijoina toimivat innovaatiojohtaja Oscar Nissin, Älykkään liikkumisen innovaatiokeskittymästä ja yliopettaja Erkki Räsänen. Samalla kuulemme Metropoliassa syksyn alussa alkaneesta, suurta mielenkiintoa herättäneestä drooni-koulutuksesta, jolle on suuren kysynnän ansiosta kaavailtu myös jatkoa.  

Perjantai 28.10. klo 14-17 

Perjantaina kuullaa lehtori Antti Liljaniemen key note: Robotiikka tänään, eilen ja huomenna. Hän myös avaa Garage club, harraste- ja kilpailutoimintakerhon. Pajamestari Lauri Ristolainen on kertomassa työpajan toiminnasta. Perjantaina esitellään myös clubin harraste- ja kilpailualustoja, kuten Mars Rover AutoJoe. Esillä myös robotiikkademoja kuten karkkia jakava YuMi robotti, MiR mobiilirobotti, Körmy ja  maalausrobotin muodossa. Tuoretta pizzaa tarjolla tapahtuman ajan.

Tule tapaamaan tekijöitä ja näkemään kuinka innovaatiot tapahtuvat!  

Vaihtele sisältöä

Meillä on avoimet ovet AioT Garagessa, jossa esittelemme jo toimivia ratkaisuja.

Perjantaina fokuksessa Robo Garage, Garage clubin avajaiset sekä clubin kisa-alustojen esittely.

Kerromme missä robotiikka on menossa nyt sekä avaamme sen tulevia kehityssuuntia. Pidämme Robo Garagemme ovet auki ja esittelemme sen toimintaa ja siellä olevia robotteja.

Alkuun kuullaan keynote aiheesta Robotiikka tänään, eilen ja huomenna Antti Liljaniemen johdolla. Kuulet lisää aiheesta, mikä ihme on Garage pajamestari Lauri Ristolaisen kertomana. Perjantaina avataan myös Garage club, harraste- ja kilpailutoimintakerho, joka keskittyy robotiikkaan ja muuhun teknologiaan. Club-hostit Niko ja Mika avaavat asiaa.

Perjantaina esitellään myös clubin harraste- ja kilpailualustoja, kuten Mars Rover AutoJoe sekä esillä robotiikkademoja karkkia jakavan YuMi robotin, MiR mobiilirobotin ja Körmy maalausrobotin muodossa.

Pitsauuni paikalla 14-17 & sauna lämpöisenä 18-20!

Innovaatiofestival at Myyrmäki campus

You are warmly welcome to experience the innovations and people behind them! 

On Monday we present you the famous chili’s and chili products grown with our indoors growing system in Myyrmäki campus. We’ll talk about the possibilities of growing food in an indoors environment and the work we do when aiming towards more sustainable food production. 

On Tuesday we’ll talk about beer brewing, the knowledge and the equipment that we have at Myyrmäki campus. We’ve developed a beer called Myyrbeer (Myyrmäki’s own beer) with a local company. There are many interesting chemistry-relater matters to do with beer-brewing and we offer you a possibility to come and get to know how the beer is done at Myyrmäki campus.  

On Wednesday we present you a unique Formula garage, Metropolia Motorsport. Metropolia Motorsport has run over 20 years by students and is active in competing. We’ll have a notable guest at campus on Wednesday, a former F1-driver Mika Salo who brings his knowledge and vision to the event straight from the world of Formula 1.  

On Thursday we’ll introduce you to present and future possibilities of AI. What is possible to do right now and what kind of themes we are currently working with in our projects. AioT Garage (AI development environment) has open doors and we present you solutions that are already in use. 

On Friday we bring you the robots. We open the Garage club, which focuses on robotics. We’ll talk about the possibilities that robotics and robot-building has to offer at the moment and in the future.   

The program is running every day 14.00-17.00. Come and see how the innovations are made!

 

Katso tapahtumavideo tästä ⬇️

Cookie Consent with Real Cookie Banner