fbpx

Big-Flash -hanke

05 Diviloopperi Oy

Diviloopperi Oy on erikoistunut tekemään rakennuksista 3D-mallinnuksia.

05 temp picture

05 Diviloopperi - Rakennussuunnittelua koneoppimisen avulla

Kuvaus
Divilooperi Oy:n perustaja arkkitehti Jarmo T. Nieminen on selvittänyt kaikki mahdolliset käytettävissä olevat pientalon pohja- ja leikkausvariaatiot suhteessa päätulosuuntaan ja ilmansuuntiin. Näistä on muodostettu tietokantaan kirjasto. Tätä hyödyntämällä kehitetään asiakaslähtöinen nettipalvelu, jolla tuotetaan mille tahansa rakennuspaikalle sen olosuhteiden ja rakennuttajan tilaohjelman fuusiona pientalon suunnitelmat. Projektissa pyritään soveltamaan koneoppimista.

– Aloitettiin tammikuussa 2022
– Seuraa somesta ajankohtaiset projektiuutiset

0
Opiskelijaa

Yrityksen tavoitteena on tuottaa nettipalvelu, jonka avulla asiakas voi tehdä räätälöidyn pohjapiirustuksen haluamalleen talolle. Projektissa kehitettiin rakennuksen pohjapiirustuksia tekevän ohjelmiston prototyyppi.  

 

Ohjelmiston kehittämisen haasteena oli huoneiden sijoittamisen suunnittelu talon sijainnin perusteella. Huoneet tulisi sijoittaa pääasiassa niiden saaman valon määrän perusteella, mutta suunnittelussa tulee ottaa huomioon muitakin tekijöitä, kuten huoneen käyttötarkoitus.  

Projektissa kehitettiin JavaScript-tiedosto ja HTML-käyttöliittymä, joka täytti osan asiakkaan vaatimuksista. Ohjelmisto pystyy tekemään kaksi erilaista pohjapiirustusta sekä tuottamaan niiden pohjalta havainnollistavat kuvat. 

 

Päätelmät ja jatkokehittäminen 

Prototyypistä jäi puuttumaan huoneiden oikeaoppiseen sijoitteluun tarvittava logiikka. Jatkokehittämisessä ohjelmistoon kannattaisi integroida tekoälyä, jota käyttämällä voidaan paremmin vastata asiakkaiden tarpeisiin. Tekoälyä olisi mahdollista käyttää myös erilaisten talomallien tuottamiseen vaadittavan logiikan kehittämiseen.  

Cookie Consent with Real Cookie Banner