fbpx

Big-Flash -hanke

Save LAN Oy

Save LAN Oy tuottaa digitaalisia palveluita.

22_Artikkelikuvat_Skylink

Voimajohtojen kunnossapitolaite - software

Kuvaus
Talvella tykkylumi ja jää aiheuttavat vuosittain miljoonien vahingot sähköverkoille ympäri maailmaa. Suuret harvaan asutut alueet muun muassa Suomessa, Norjassa ja Kanadassa pitkittävät katkoja etäisyyksien ja maaston ollessa vaikeakulkuista. 

Salvation-järjestelmällä pyritään kustannustehokkaaseen ja ympäristöystävälliseen ratkaisuun sähkölinjojen kunnossapidossa. Toimivaa järjestelmää ei ole vielä maailmalla tarjolla. Skylink-projektissa kehitettiin ohjelmistoa ja Salvationissa laitetta ja sensorointitekniikkaa.

– Aloitettiin tammikuussa 2022.
– Seuraa somesta ajankohtaiset projektiuutiset.

0
Opiskelijaa

Skylink on SaveLan Oy:n kehittämä ratkaisu sähköverkkojen vikojen havainnointiin ja paikallistamiseen. Projekti oli osaprojekti kokonaisuudessa, jonka tavoitteena on kehittää laitteisto ja ohjelmisto, joka helpottaa tykkylumen poistoa sähkölinjoilta ja on nykyistä tapaa kustannustehokkaampi. 

Projektin tavoitteena oli jatkokehittää Skylink-käyttöliittymää ja löytää sen käyttämälle sähkölinjaan kiinnitettävälle mekaaniselle laitteistolle parempia komponentteja. Salvation-projektissa kehitetyn laitteen tarkoitus on estää lumen ja jään kertymistä sähkölinjoihin. Projektin aikana painopiste siirtyi enemmän laitteiston kehittämiseen. Tavoitteena oli löytää laitteistoa varten mahdollisimman energiatehokkaita komponentteja, joiden hinta ei kuitenkaan ole liian korkea. Laitteiston täytyi myös olla vaatimuksiltaan olosuhteisiin sopiva. Kehitettävä järjestelmä oli ohjelmisto- ja anturijärjestelmä Salvation-projektissa kehitetylle laitteelle.

Projektin toteuttamisessa oli toteuttajaryhmän työmääriin ja osaamiseen liittyviä haasteita. Lopputuloksena ryhmä selvitti tarkoitukseen soveltuvien komponenttien ominaisuudet. 

Cookie Consent with Real Cookie Banner