fbpx

Big-Flash -hanke

Etteplan

Etteplan Oyj:n palvelut kattavat ohjelmisto- ja sulautettujen järjestelmien ratkaisut, teollisuuden laite- ja laitossuunnittelun ratkaisut, sekä teknisen dokumentoinnin ratkaisut. Heidän asiakkaita ovat maailman johtavat valmistavan teollisuuden yritykset.

Artikkelikuvat_Etteplan

Koneoppinen avuksi Etteplanille

Tiivistelmä projektista
Projektiryhmän tavoitteena on koneoppimisen integrointi PLC ratkaisuihin. Asiakas haluaa tutkia miten sitä voidaan hyödyntää ohjelmoitavan logiikan kanssa omassa tuotannossaan.

– Aloitettu tammikuussa 2022.
– Seuraa somesta ajankohtaiset uutiset.
– Päivitämme sisältöä projektien edistyessä ja valmistuessa keväällä 2022.

0
Opiskelijaa

Projektin alkuperäisenä tavoitteena oli tutkia miten koneoppimista voidaan hyödyntää PLC-logiikan ohjelmointiin ja käyttöön. Koska tarvittavaa PLC-logiikkaa ei komponenttipulan vuoksi ollut saatavissa, projektissa toteutettiin Unityn ja ML-Agentsin avulla demo, jossa robottikäsivarsi valitsee oikean värisen kappaleen ja siirtää sen itsenäisesti maalialueelle.  

Projektin lopputuloksena on toimiva proof of concept -tyylinen demo, jonka pohjalta voidaan lähteä tutkimaan asiaa tarkemmin. 

Jatkoprojektissa voidaan rakennettua mallia hyödyntää yhtenä koneoppimisen ratkaisuvaihtoehtona, johon perustuen kehitetään seuraavaa vaihetta. Jatkossa  tulee miettiä, millä PLC- logiikka voidaan toteuttaa, mikäli komponenttipula jatkuu edelleen.