fbpx

Big-Flash -hanke

Etteplan Oyj

Etteplan Oyj:n palvelut kattavat ohjelmisto- ja sulautettujen järjestelmien ratkaisut, teollisuuden laite- ja laitossuunnittelun ratkaisut sekä teknisen dokumentoinnin ratkaisut. Heidän asiakkaitaan ovat maailman johtavat valmistavan teollisuuden yritykset.

Artikkelikuvat_Etteplan

Koneoppiminen avuksi Etteplanille

Tiivistelmä projektista
Projektiryhmän tavoitteena oli koneoppimisen integrointi PLC-ratkaisuihin. Asiakas haluaa tutkia miten sitä voidaan hyödyntää ohjelmoitavan logiikan kanssa omassa tuotannossaan.

– Aloitettiin tammikuussa 2022.
– Seuraa somesta ajankohtaiset uutiset.

0
Opiskelijaa

Projektin alkuperäisenä tavoitteena oli tutkia miten koneoppimista voidaan hyödyntää PLC-logiikan ohjelmointiin ja käyttöön. Koska tarvittavaa PLC-logiikkaa ei komponenttipulan vuoksi ollut saatavissa, projektissa toteutettiin Unityn ja ML-Agentsin avulla demo, jossa robottikäsivarsi valitsee oikean värisen kappaleen ja siirtää sen itsenäisesti maalialueelle.  

Projektin lopputuloksena on toimiva proof of concept -tyylinen demo, jonka pohjalta voidaan lähteä tutkimaan asiaa tarkemmin. 

Jatkoprojektissa rakennettua mallia voidaan hyödyntää yhtenä koneoppimisen ratkaisuvaihtoehtona, johon perustuen kehitetään seuraavaa vaihetta. Jatkossa tulee miettiä, millä PLC-logiikka voidaan toteuttaa, mikäli komponenttipula jatkuu edelleen.  

Cookie Consent with Real Cookie Banner