fbpx

Big-Flash -hanke

Brightplus

Brightplus on erikoistunut teollisuuden biomateriaaliratkaisujen uusien toiminnallisten ominaisuuksien suunnitteluun.

25 Sienimateriaalin 3D-tulostaminen

Kuvaus
Projektissa työskenteli opiskelijoita kolmelta eri koulutusalalta. Sienimateriaalin uudet mahdollisuudet vaativat tutustumista tuotteeseen ja vasta sitten voitiin perehtyä printtauksen mahdollisuuksiin. Projektissa oli monia mahdollisuuksia ja vaiheita materiaalin kasvatuksesta lähtien.

Viiden opiskelijaryhmän voimin tutkittiin, kuinka sieniä voidaan kasvattaa printtimateriaaliksi, miten niitä pitää prosessoida ja mitä se vaatii printteriltä.

– Projekti aloitettiin tammikuussa 2022.
– Seuraa edistymistä somekanavien uutisista.

0
Opiskelijaa

Projektissa tutkittiin sienipohjaisen materiaalin hyödyntämistä 3D-tulostuksessa.  

Projektin toteuttamisen haasteena oli sientä sisältävän materiaalin saaminen testauskäyttöön, mikä vähensi suoritettujen testausten määrää suunnitellusta. Projektin aikana toteutettiin viisi eri testiä kolmella eri materiaalilla. Koetulosten perusteella sieni ei parantanut materiaalien ominaisuuksia, mutta ei myöskään huonontanut niitä.  

Jatkohankkeessa sienen osuutta tulostusmateriaalissa voi lisätä ja selvittää sen vaikutuksia lopputulokseen. Lisäksi voidaan tehdä kemikaalin kestotesti ja veden absorptiotesti sekä tutkia, miten öljyn lisääminen materiaaliin vaikuttaa sen ominaisuuksiin. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Tuula Palaste

 

 

 

 

 

 

Kuva: Tuula Palaste

Cookie Consent with Real Cookie Banner