fbpx

Big-Flash -hanke

Upknowledge

Upknowledge on digitaalinen luova toimisto, joka on erikoistunut teknisiin oppimisratkaisuihin.

26_VR_lasit pixapay

26 VR-headsettien stressitestaus

Kuvaus
Upknowledgella on tarkoitus kehittää itse laite, jolla voidaan stressitestata VR-headsettejä ja tunnistaa mahdolliset ongelmat niistä. Tarkoituksena on myös 3D-mallintaa työstökone VR-koulutusta varten.

– Aloitettiin tammikuussa 2022.
– Seuraa somesta ajankohtaiset projektiuutiset.

0
Opiskelijaa

Projektissa kehitettiin VR-laitteiden testausta rakentamalla laite, joka pitää VR-ohjaimet ja lasit liikkeellä laitteiston automaattista testaamista varten. Projektin vaatimuksena oli laitteen edullisuus, yksinkertaisuus, helppo liikuteltavuus, ihmismäisyys ja kyky toteuttaa VR-laitteiston pidempiaikaista stressitestausta. Laitteen liikkeet saivat olla yksinkertaisia, pääasiana oli pitää ohjaimet ja lasit liikkeellä ja estää niiden lepotilaan meneminen. 

Projektissa kehitettiin prototyyppi omatekoisesta mobiilirobottityyppisestä liikkuvasta alustasta, jonka päälle kiinnitettiin mallinukke esittämään ihmistä. VR-lasit ja ohjaimet puettiin mallinuken päälle. Prototyypin edestakaista liikettä testattiin noin viiden minuutin sykleissä useamman kerran onnistuneesti. 

Prototyypissä käytettyjen moottoreiden vääntö ei riittänyt kiertoliikkeen suorittamiseen. Edestakainen kiertoliike saatiin kuitenkin testattua ihmisen avustamana ja todettua toimivaksi konseptiksi VR-laitteiden testauksessa. 

Cookie Consent with Real Cookie Banner