fbpx

Big-Flash -hanke

Vantaan kaupunki / Oppimiskampus-hanke

Vantaa on pääkaupunkiseutuun kuuluva reilun 240 000 asukkaan kaupunki. Oppimiskampus toteutetaan Vantaan Tikkurilan Jokiniemeen ja sen ensimmäiset korttelit rakentuvat arviolta vuosien 2024–2028 aikana.

hackathon_pieni

47 Jokiniemen kampus / Hackathon 2023

Tiivistelmä projektista
Tämän projektin tavoitteena oli löytää konsepteja uudelle Vantaan Tikkurilan Jokiniemeen tulevalle oppimiskampukselle. Konseptointia varten toteutettiin pitkäkestoinen kaikille avoin hackathon.

– Hackathon toteutettiin kolmessa vaiheessa keväällä 2023

Osallistujaa
0
Supervoimaa

Projekti keskittyi Tikkurilan Jokiniemeen suunnitellun oppimiskampuksen elävöittämisen konseptointiin. Yhteiskehittämisen kohteena olivat erityisesti tulevan kampuksen TKI-toimintaan (tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta) liittyvät ratkaisut.

Projekti toteutettiin kaikille avoimena, koko kevään kestävänä Oppimiskampus “Garage” Hackathonina, jossa ideoitiin tulevalle Jokiniemen oppimiskampukselle konsepteja. 

Oppimiskampus on Vantaan Tikkurilan Jokiniemeen rakennettava ammatillisen ja jatkuvan oppimisen kampus. Sen alueelle sijoittuvat Tikkurilan lukion ja ammattiopisto Varian lisätilat, aikuisopisto ja Oppimistalo, jossa on mukana koulutuksen tarjoajia eri tahoilta. Oppimiskampuksen on tarkoitus palvella niin opiskelijoita, työnhakijoita, työnantajia kuin yrityksiä. Oppimiskampuksen ”Garagessa” yritykset, oppilaat ja asiantuntijat voivat tulla yhteen ja kehittää ketterästi osaamistaan sekä uusia tuotteita ja palveluita.

Oppimiskampuksen konseptoinnin hackathon koostui kolmesta seuraavasta vaiheesta:

  1. Hackathon työpajat
  2. Hackathon-päivä
  3. Grand Finale

Hackathon ideoinnin työpajoissa kerättiin 2000 ideaa, joiden pohjalta voitaisiin kehittää varsinaisia konsepteja Hackathon-päivänä. Ideat liittyivät kolmeen eri haasteeseen: fyysiseen tilaan, toimintamalliin ja virtuaaliseen tilaan / yhteistyöalustaan. Esimerkiksi fyysisen tilan ideoissa keskityttiin siihen, mitä konkreettisia asioita uuden Oppimiskampuksen eri tiloissa tulisi huomioida. Työpajoja järjestettiin helmi-maaliskuun 2023 aikana yhteensä kuusi.

Hackathon-päivänä 22.3.2023 muodostettiin tiimit ja aloitettiin konseptisuunnittelu työpajoissa kerättyjen ideoiden pohjalta. Tiimejä oli kuusi. Esittelyjen ja demojen valmistelua jatkettiin huhtikuun ajan.

Hackathonin Grand Finale järjestetään 26.5.2023 Heurekassa. Finaalissa tiimit pitchaavat ideansa ja lopuksi julistetaan voittaja. Kolme parasta ideaa palkitaan.

Hackathonin lopputulos

Hackathonin lopputuloksena on tarkoitus saada aikaan konkreettinen konsepti tulevan Oppimiskampuksen elävöittämiseksi.

Hackathon oli kaikille avoin ja sinne osallistui henkilöitä muun muassa Metropoliasta.

Cookie Consent with Real Cookie Banner