fbpx

Big-Flash -hanke

Yield Systems Oy

Yield Systems Oy on AI-yritys, jolla on tieteellinen tausta. Yritys kehittää koneoppimisratkaisuja elintarviketeollisuuden arvoketjun parantamiseksi.

46_YS_Spikes in the eyes of machinevision

46 Yield systems

Kuvaus
Innovaatioprojektin aiheena oli peltolaite, joka suunniteltiin yritykselle Yield Systems. Peltolaitteen tarkoitus on ”kammata” pellon kasvustoa ja näin kerätä pelloilta dataa kameran avulla tekoälylle. Projektin tarkoitus oli suunnitella nykyistä laitetta ergonomisempi ja helppokäyttöisempi peltolaite. Yritys halusi myös, että laite kulkisi tasaisesti datan käsittelyn helpottamiseksi ja että kameralaitteiston päälle kytkentä olisi helpompaa.

Yrityksen käyttämässä nykyisessä laitteessa ihminen ikään kuin pukee laitteen päälleen kannatellen koko laitteen painoa, joka on pidemmän päälle kuormittavaa. Myös liikkeen ja nopeuden tasaisuuden pitäminen vaikeutuu käyttöajan pidentyessä.

– Projekti toteutettiin syksyllä 2022.
– Seuraa projektin edistymistä sosiaalisen median kanavistamme.

0
Opiskelijaa

Konseptointi

Konseptiksi valittiin kaksipyöräinen laite, jonka tarkoituksena olisi olla työnnettävä. Laitteessa olisi myös kaksipuoliset ”haravat” toisin kuin nykyisessä laitteessa.  

Suunnittelu

Ennen suunnittelua pidettiin yrityksen kanssa kokous, jossa yritys kertoi toivomistaan ominaisuuksista.  

Suunnitteluvaihe aloitettiin konseptista, jossa mietittiin mittoja, joiden pohjalta aloitettiin mallintamaan laitetta. Tämän lisäksi pyrittiin toteuttamaan yrityksen toivomia ominaisuuksia. 

Valmis malli päätettiin tehdä suorakulmion muotoisista alumiiniputkista, jotka ovat halpoja, kevyitä sekä kestäviä. Putket kiinnitetään ruuveilla ja pulteilla kiinni, jotta laite olisi helposti koottavissa. 

Lopputulos

Projektin lopputuloksena saatiin 3D-malli halutusta laitteesta sekä hieman keskeneräinen prototyyppi, jonka kokoaminen ja kehitys jatkuu vielä. 

Kaiken kaikkiaan projektia voidaan pitää onnistuneena ottaen huomioon sen lyhyen ajan. Projektin tavoitteina oli luoda asiakkaan toiveiden pohjalta useita konsepteja, suunnitella ja mallintaa laite sekä valmistaa prototyyppi. Kaikissa muissa tavoitteissa onnistuttiin paitsi prototyypin valmistamisessa. Asiakkaan toiveiden mukaan laitteesta onnistuttiin tekemään halpa, helppo ja yksinkertainen koota sekä purkaa. 

Konsepti-idea 1

Konsepti-idea 2

Konsepti-idea 3

Cookie Consent with Real Cookie Banner