fbpx

Big-Flash -hanke

Fleetlogis Oy

Fleetlogis Oy on kotimainen yksityisomistuksessa oleva tietotekniikkayritys, joka tekee logistiikan tietojärjestelmiä pienistä ajoneuvoseurannan telematiikkaratkaisuista aina isoihin kuljetusliikkeen toiminnanohjauksen ERP-järjestelmiin.

Väliaikainen artikkelikuva 07

07 Fleetlogis - Rengaspaineanturin kehitystyö

Kuvaus
Suvituuli-projektissa selvitettiin, voiko automaattirasvaimen Bluetooth-rengaspaineanturin ongelmat korjata. Nykyinen anturi menee horrostilaan paineen laskiessa alle 29kPa automaattirasvaimen rasvasäiliössä.

Jos ongelmaa ei kyetä ratkaisemaan, oli tavoite etsiä korvaava tuote markkinoilta ja liitettää se osaksi olemassa olevaa järjestelmää. Samalla selvitettiin myös BT4-BT5-protokollien yhteensopivuus.

Tavoite oli muuttaa tai korvata anturi tuotteella, jotta se lähettää tietoa myös 0kPa-tilanteessa.

– Projekti aloitettiin tammikuussa 2022
– Konetekniikan opiskelijoiden projektityö

0
Opiskelijaa
Movalube-rasvain on Korihuolto Moksi Oy:n kehittämä keskusrasvausjärjestelmä hydraulisiin järjestelmiin. Projektissa tutkittiin erilaisia vaihtoehtoja korvaavalle käytössä olleelle anturille.  
Käytettävissä olevan budjetin pienuus rajasi pois kaupallisesti tarjolla olevien BLE-paineantureiden käyttämisen. Itse valmistetun anturin suurimpana ongelmana oli akun keston lyhyys. Akun tulisi kestää vähintään vuoden kerrallaan ja olla helposti vaihdettavissa. Myös muita vaihtoehtoja kokeiltiin ennen lopullisen ratkaisun tekemistä.  
Ongelma ratkaistiin tilaamalla anturi kiinalaiselta TPMS-valmistajalta, joka teki valmiiseen anturiin tarvittavat muutokset.
Cookie Consent with Real Cookie Banner