fbpx

Big-Flash -hanke

Fleetlogis Oy

Fleetlogis Oy on kotimainen yksityisomistuksessa oleva tietotekniikkayritys, joka tekee logistiikan tietojärjestelmiä pienistä ajoneuvoseurannan telematiikkaratkaisuista aina isoiksi kuljetusliikkeen toiminnanohjauksen ERP-järjestelmiksi.

Väliaikainen artikkelikuva 07

07 Fleetlogis - Rengaspaineanturin kehitystyö

Kuvaus
Suvituuli -projektissa selvitetään voiko automaattirasvaimen Bluetooth-rengaspaineanturin ongelmat korjata. Nykyinen anturi menee horrostilaan paineen laskiessa alle 29kpa automaattirasvaimen rasvasäiliössä. Jos ongelmaa ei kyetä ratkaisemaan, niin etsitään korvaava tuote markkinoilta ja liitetään se osaksi olemassa olevaa järjestelmä. Samalla selvitetään myös BT4-BT5 protokollien yhteensopivuus.

Tavoite on muuttaa tai korvata anturi tuotteella, jotta se lähettää tietoa myös 0kpa tilanteessa.

– Projekti aloitettu tammikuussa 2022
– Konetekniikan opiskelijoiden projektityö
– Päivitämme projektien edistymisen kevään 2022 aikana

0
Opiskelijaa
Movalube-rasvain on Korihuolto Moksi Oy:n kehittämä keskusrasvausjärjestelmä hydraulisiin järjestelmiin. Projektissa tutkittiin erilaisia vaihtoehtoja korvaavalle käytössä olleelle anturille.  
Käytettävissä olevan budjetin pienuus rajasi pois kaupallisesti tarjolla olevat BLE –paineantureiden käyttämisen. Itse valmistetun anturin suurimpana ongelmana oli akun keston lyhyys. Akun tulisi kestää vähintään vuoden kerrallaan ja olla helposti vaihdettavissa. Myös muita vaihtoehtoja kokeiltiin ennen lopullisen ratkaisun tekemistä.  
Ongelma ratkaistiin tilaamalla anturi kiinalaiselta TPMS valmistajalta, joka teki valmiiseen anturiin tarvittavat muutokset.