fbpx

Big-Flash -hanke

Mevea Oy

Mevea on suomalainen korkean teknologian yritys, joka tuottaa digitaalisia kaksosia, jotka ovat tarkkoja ja fyysisiä kopioita. Kaksosia hyödynnetään useimmiten koulutuksessa ja tuotekehityksessä. He tarjoavat ohjelmistoja, palveluja ja simulaattorijärjestelmiä.

08 temp artikle picture_ mevea

08 Mevea markkinatutkimus

Kuvaus
Projektissa selvitettiin Mevean koulutukseen tarkoitettujen satamalaitteiden virtuaalisten kaksosten etuja tarkastelemalla niitä potentiaalisen asiakkaan näkökulmasta: voitto, kulut ja hyödyt.

– Aloitettiin kevällä 2022
– Seuraa somesta ajankohtaiset uutiset

0
Opiskelijaa

Projektissa kehitettiin koulutussimulaattoria satamissa käytettävien raskaiden laitteiden käytön kouluttamiseen. 

Projektin aikana vertailtiin tavanomaista koulutusmenetelmää, jossa koulutus tapahtuu satamanosturia käyttämällä, realistisen käyttökokemuksen tuottamaan digitaaliseen simulaattoriin.  

Simulaattorilla tapahtuva koulutus on tehokasta, mahdollistaa paljon harjoitustunteja ja vähentää oikeiden satamanostureiden käytöstä aiheutuvia kustannuksia. Samalla simulaattorikoulutus vähentää myös merkittävästi harjoittelun aiheuttamaa tulojen menetystä.  

Projektin hypoteesina todettiin, että simulaattorikoulutuksen hyödyntäminen lisää sekä tuottavuutta että parantaa turvallisuutta. Tämä johtuu siitä, että koulutettavat pystyvät tekemään useampia nosturisiirtoja tunnissa pienemmällä riskillä rikkoa nosturia tai aiheuttaa muuta vauriota toiminnalle. Koulutusta tulisi siis tehdä simulaattorien avulla sekä kulujen säästämiseksi että tuottavuuden ja turvallisuuden parantamiseksi. 

Projektissa kehitellyn laskurin avulla yritys voi tehdä omat laskelmansa sille, miten paljon heidän tuottavuutensa ja turvallisuutensa paranee ja miten paljon he voivat kuluissa säästää.

Cookie Consent with Real Cookie Banner