fbpx

Big-Flash -hanke

Little Garden

Little Garden viljelee versoja ja yrttejä vertikaalisesti sekä kehittää kokonaisvaltaisesti kaupunkiviljelyn liiketoimintamalleja ja teknologiaratkaisuja. Kasvit kasvavat useammassa päällekkäisessä linjastossa, pienellä pinta-alalla.

13_ pixapay_basilika_tuote

13 Little Garden - vertikaaliviljelyn kobotisointi

Kuvaus
Little Gardenin vertikaaliviljelmä sijaitsee Metropolian kampuksella. Little Garden etsi nopeampaa ja tehokkaampaa keinoa käsitellä versoja, kun ne on otettu pois vertikaaliviljelmästä. Tämä tullaan toteuttamaan Kobotin yhteistyöllä.

– Projekti toteutettiin keväällä 2022.

Projektissa suunniteltiin kaksi ratkaisua, joissa yhteistoimintarobotti punnitsee ja pakkaa ihmisen leikkaaman salaatin. Ratkaisut esitettiin simulaatiolla. 

Suositeltavana ratkaisuna on käyttää joko kahta kobottia tai yhtä YuMi-kobottia, jolla on kaksi raajaa. Tarttujina käytetään imukuppimallia ja kaksisormimallia, johon on liitetty 3D-tulostettu kauhamalli. Imukuppi nostaa tyhjän rasian ja kannen liittämisen. Kaksisormi siirtää salaattia rasiaan ja tarvittaessa myös liikuttaa rasioita.  

0
Opiskelijaa

Lupaava projekti eteni Salama-vaiheeseen, jossa jatkettiin automatisoidun kasvatuskaapin prototyypin suunnittelua ja toteutusta. Projektissa luotu kasvatuskaappi on prototyyppi kasvatusyksiköstä, joka mahdollistaa erilaisten kasvien, kuten yrttien tai itujen kasvatuksen myös siihen soveltumattomassa ympäristössä. 

Kasvatusprosessin optimointia ja automatisointia varten selvitettiin ja hyödynnettiin IoT-teknologioita sekä Real Time data-analyysia. Suunniteltiin järjestelmä, joka mittaa kaapin sisäisiä olosuhteita ja hälyttää niiden muuttuessa. Järjestelmä mahdollistaa myös olosuhteiden säädön. Kaapissa oli neljä eri kasvatustasoa ja jokaisen tason parametrejä (lämpötila, ilmankosteus ym.) pystyttiin säätämään onnistuneesti.

Kaapin piti olla myös siirrettävä, sekä tarpeeksi viehättävä, jotta sellainen voitaisiin sijoittaa esimerkiksi ruokakauppaan. Ideana oli siis kaappi, jossa kasvit voidaan sekä kasvattaa että myydä. Työssä luotu prototyyppi toimii lähtökohtana Little Gardenin tulevaisuuden bisnesmallille ja ohjaa alaa omaksumaan teknologia 4.0 -periaatteita teollisuudessa.

Cookie Consent with Real Cookie Banner