fbpx

Big-Flash -hanke

Cheos Oy

Cheos Oy tarjoaa kestäviä ja laadukkaita mittauslaitteistoja ja -ratkaisuja asiakkaidensa tarpeisiin muun muassa tutkimukseen, tuotekehitykseen ja laadunvalvontaan. Sovelluksissa voidaan käyttää kamerateknologiaa eri mittakaavoissa, aina mikroskooppisuurennuksista kilometrien etäisyydellä seurattavien kohteiden kuvantamiseen asti.

Cheos kuvauslaitteisto

14 Cheos

Kuvaus
Projektissa kehitettiin Cheos Oy:lle laaduntarkkailuun käytettävä kuvauslaitteisto, jolla pystytään kuvaamaan ja tallentamaan asiakkaan toimittamia tuotteita.

– Projekti toteutettiin syksyllä 2022.
– Seuraa projektin edistymistä sosiaalisen median kanavistamme.

0
Opiskelijaa

Projektin tavoitteena oli kehittää kuvauslaitteisto, joka kuvaa asiakkaan tuotteita. Laitteisto tallentaa kuvat ja tuotteista tarkistetaan tuoteviat silmävaraisesti. Kuvia voi tarkastella vielä kahden viikon jälkeen.

Kuvauslaitteistossa käytettiin kolmea eri kameraa, joista kaksi sijoitettiin linjaston sivuille ja yksi sen eteen. Kaksi kameraa kuvaa sivuilta ja yksi kamera kuvaa edestä. Master-kamera ohjaa valoja ja muita kameroita.

Kameroiden rinnalle rakennettiin valojärjestelmä, jonka avulla kappaleen kuvaamisessa voidaan käyttää erilaisia valotusaikoja. Kappaleen kuvaamisen jälkeen ohjelma tallentaa kuvat laitteen muistiin, jolloin kuvia voidaan tarkastella jälkikäteen.

Projektin lopputuloksena toimitettiin Cheos Oy:lle toimiva ohjelmisto ja suunnitelma kuvauslaitteistosta.

Cookie Consent with Real Cookie Banner