fbpx

Big-Flash -hanke

Ilmaturva Oy

Ilmaturva Oy on suunnitellut ja valmistaneet AIRLYZE MEDIBAG:in, joka on kansainvälisesti patentoitu älylääkelaukku. AIRLYZE MEDIBAG varmistaa lääkkeiden ja muiden tasalaatuisia olosuhteita vaativien tuotteiden optimaaliset ja hallitut kylmäkuljetukset.

15 ilmaturva piirilevy

Lääkelaukun kehitysprojekti

Kuvaus Ilmaturva on lääkkeen kuljetuksen edelläkävijä, joka kehittää lääkelaukkua joka säilyttää lääkkeille optimaalisen lämpötilan ja jäljittää dataa laukusta, ulkoisesta lämpötilasta huolimatta. Projektissa kokeiltiin erilaisia ohjelmia lämmön tasaamiseksi.

– Suvituuli-projekti toteutetiin syksyllä 2021
– Tuotteen kehitystyö oli monipuolista ja mielenkiintoista
– Projektille etsitään palkattua assistenttia Salama-vaiheen toteuttajaksi

0
Opiskelijaa

Suvituuli-toteutus

Projektin tarkoituksena oli testata erilaisia peltier elementtejä ja muokata koodia laukun ohjauksessa ja kokeilla onko mahdollista saada laukku kylmenemään nopeammin ja tehokkaammin.  

Projekitiryhmän tekemät muutokset koodiin edisti laukun testaaminen eri olosuhteissa jolloin testaamisesta tuli helpompaa ja nopeampaa. Projektiryhmä myös kehitti koodiin lämpötilan manuaalisesti säätömahdollisuuden josta saatiin molempien peltierien ohjaus releiden avulla. Tähän koodiin kehitettiin myös yksinkertaistettu käyttöliittymä jota voidaan käyttää testiversiona. 

Projektiryhmä testasi myös voisiko jäähdytyksen hyötysuhdetta parantaa käyttämällä yhtä suurempi-ja yhtä pienempitehoista peltierelementtiä kahden saman tehoisen sijaan. Tässä testissä ryhmä totesi, että lämpötilan vaihtelu oli hieman rauhallisempaa, mutta se taas hävisi vanhalle hieman akun kestossa.