fbpx

Big-Flash -hanke

Nonlinear_tiimi_mittaamalla

Solumuovin mittaus prosessilinjalla

Kuvaus
Projektin tavoitteena oli suunnitella uusi mekanismi ja menetelmä kahden eri tekijän mittaamiseen solumuovia tuottavalla prosessilinjalla. Projektissa tutkittiin, miten erilaiset anturit soveltuvat solumuovin leveyden mittaamiseen sekä solumuovissa olevien kuplien koon mittaamiseen. Lisäksi mittaustiedot tallennettiin erilliseen järjestelmään.

– Projekti toteutettiin syksyllä 2022.

Projektin lopputuloksena oli, että leveyden mittaus voidaan toteuttaa ainakin kahdella erityyppisellä mittausratkaisulla.

Sick LMS4111-13000 -anturi on toimintaperiaatteelta sopiva kyseiseen prosessilinjaan, sillä sen voisi asentaa linjan yläpuolelle mittaamaan solumuovimaton leveyttä. Anturilla pystytään mittaamaan tarkasti ja luotettavasti solumuovimaton leveyttä viuhkamaisen mittaussäteen ansiosta. Anturi osoittautui yritykselle hieman liian kalliiksi ratkaisuksi.

Sick dt20-p214b tuottaa myös tarkkoja mittaustuloksia. Koska anturi joudutaan asentamaan linjan sivuun molemmin puolin solumattoa, se ei kuitenkaan ole optimaalinen väline mittauksen suorittamiseen.

Cookie Consent with Real Cookie Banner