fbpx

Big-Flash -hanke

Greenele Oy

Greenele Oy on erikoistunut sähköauton latausratkaisuihin taloyhtiöissä. He tarjoavat kartoitukset, latausverkon suunnittelun, latauslaitteet sekä asennukset kokonaisvaltaiseen ja kustannustehokkaaseen toteutukseen.

35 latausasema_pixapay

35 Greenele - latausaseman testaus ja viimeistely

Kuvaus
Greenele on tuomassa markkinoille uuden sähköautojen latausaseman. Projektissa oli tarkoitus auttaa yritystä uuden tuotteen testaamisessa, jotta se toimisi luotettavasti toimintaympäristössään.

Tavoite
Löytää kustannustehokkaita ja helppokäyttöisiä sähköautojen latauspisteitä taloyhtiöille ja kotitalouksille.

0
Opiskelijaa

Greenele Oy on Metropolian opiskelijoiden start-up, joka on kehitellyt sähköauton latauspistettä. Greenelen tavoitteena on kehittää nimenomaan keskihinnan malli latauspisteestä, joka on suunnattu pienille asuntoyhtiöille. Greenelen pilvipohjainen pienitehoisten sähköautojen type2-latausasema voitti startup-kisan Teknologia 22 -tapahtumassa, joka järjestettiin Messukeskuksessa keväällä 2022. 

Suvituuli-vaihe

Projektissa etsittiin uusia, kustannustehokkaita sähköautojen latauspisteitä taloyhtiöille ja kotitalouksille. Projektissa tutkittiin uusia vaihtoehtoja nykyisille sähköautojen latausratkaisuille, joiden asentaminen on kallista ja työlästä ja käyttäminen osittain epäkäytännöllistä. 

Projektin Suvituuli-vaiheessa laadittiin suunnitelma sähköauton latauslaitteen EMC-mittauksille eli sähköhäiriötesteille. EMC on lyhenne sanoista Electro Magnetic Compatibility eli sähkömagneettinen yhteensopivuus. Jotta sähköauto voidaan ottaa käyttöön markkinoilla, tulee sille aina teettää virallinen EMC-mittaus, jonka tekee tehtävää varten sertifioitu taho. 

Greenelen tavoite oli selvittää mahdollisuus teettää autolle ennakoiva EMC-mittaus, joka tehdään ennen virallista testiä. Ennakkotestin avulla voidaan jo havaita mahdolliset virheet ja korjata ne ennen virallisen mittauksen hankkimista.

Salama-vaihe

Projektia jatkettiin Salama-vaiheeseen, jossa päästiin käytännössä kartoittamaan saatavilla oleva laitteisto mittauksia varten sekä tekemään ohjauselektroniikan testit IEC 61851 -standardin vaatimusten mukaisesti. Mittauksissa seurattiin standardia ja tehtiin kaikki piirilevyn vaatimat mittaukset. 

Testien aiheina olivat säteilevät emissiot, säteilevät immuniteetit, johtuvat immuniteetit ja johtuvat emissiot. Lisäksi mittauksissa stressitestattiin piirilevyä asiakkaan pyynnöstä. Testausprojekti dokumentoitiin mahdollisen jatkotyöskentelyn edellyttämällä tavalla.

Cookie Consent with Real Cookie Banner