fbpx

Big-Flash -hanke

Copla Oy

Copla on kokenut rakennusalan konsulttitoimisto. Yrityksen ydinosaamista ovat monipuoliset korjausrakentamisen suunnittelu-, valvonta- ja tutkimuspalvelut sekä IT-konsultoinnin palvelut

""

50 DocStarter / tekoälyllä puolivalmista dokumentaatiota

Tiivistelmä projektista
Projektin tavoitteena oli kehittää tekoälysovellus, jota Copla voi hyödyntää DocStarter-työkalussaan. Tekoälyn avulla DocStarter pystyy tarjoamaan yrityksille esitäytettyjä mallipohjia.

– Projekti toteutetaan kevään ja kesän 2023 aikana.
– Seuraa projektin edistymistä sosiaalisen median kanavistamme.

0
Opiskelija

Projektin tavoitteena oli kehittää tekoälysovellus, jota Copla voi hyödyntää DocStarter-työkalussaan. Tekoälyn avulla DocStarter pystyy tarjoamaan yrityksille esitäytettyjä mallipohjia.

DocStarter on Copla Oy:n työkalu, joka mahdollistaa helpomman ja tehokkaamman asiakirjojen laatimisen. Työkalun idea on tarjota yrityksille standardoitu tapa luoda dokumentaatiota projekteille. Sen avulla asiakirjojen luomisesta tulee helpompaa ja suoraviivaisempaa. Työkalun avulla voi valita mallipohjan asiakirjoille. Nykyisellään asiakirjapohjien luominen ja sisältöjen määrittäminen tapahtuu vielä manuaalisesti.

Projektissa oli tehtävänä selvittää, miten DocStarteriin voi yhdistää tekoälyä. Tavoitteen oli, että tekoäly poistaisi manuaaliset vaiheet työkalun käytöstä. Toive oli, että tekoäly tunnistaa asiakirjojen osiot (sisällysluettelot, otsikot ym) ja jakaa tiedot automaattisesti oikeisiin osioihin sekä valitsee oikean asiakirjapohjan syötetylle tiedolle. 

Projektissa selvitettiin, miten tekoäly saadaan tunnistamaan asiakirjojen eri osiot. Tätä varten tarvitaan paljon metatietoa itse asiakirjasta. Haasteena on se, että kaikki eivät määritä asiakirjoihin sisällysluetteloja ym. sisältöjä oikeilla tageilla, jotta ne olisi sieltä helppo tunnistaa.

Onnistuessaan tekoäly voidaan lisätä Coplan luomaan skriptiin ja sillä voidaan kehittää DocStarter-työkalun käyttäjäystävällisyyttä.

Cookie Consent with Real Cookie Banner