fbpx

Big-Flash -hanke

Scanrobot Oy

Scanrobot Oy on erikoistunut erilaisten materiaalien kuten betonin tai metallien testausohjelmistojen kehittämiseen.

51 Scanrobot - tiedonvälitys turvallisesti Beckhoff-ohjaimista

Tiivistelmä projektista
Projektin aiheena oli kehitystyö koskien MQTT-tiedonsiirtoa Beckhoff TwinCAT3 -ympäristön kautta ja tiedon lähetys tietokonesovellukseen.

– Projekti toteutettiin vuoden 2022 aikana.
– Projektin toteuttivat Metropolian Konetekniikan ja IT:n opiskelijat.

0
Opiskelijaa

ScanRobot Oy on yritys, joka modernisoi laitteita uutta vastaavaan kuntoon. He testaavat myös metallien, betonin,  paperin sekä kuitujen lujuuden testauksia sekä modernisoivat hydraulisia ja sähköisiä koneita. Scanrobot Oy perusti toimintansa vuonna 1987 Porissa.

Projektin tavoitteena oli kerätä tietoa servomoottorista ja lähettää se turvallisesti ja nopeasti Bechkoff-ohjaimista internettiin MQTT-protokollan avulla, jonka kautta se lähetetään tietokonesovellukseen. Sovelluksessa myös asiakkaat pystyvät näkemään tiedot.

MQTT (MQ TelemetryTransport) on viestintäprotokolla, joka on suunniteltu erittäin kevyeksi tilaus- ja  julkaisujärjestelmäksi, joka on ihanteellinen etälaitteiden yhdistämiseen. Protokolla toimii myös hitaalla ja epävakaalla Internet-yhteydellä ja se on suunniteltu rajoitetun kapasiteetin laitteille.

Beckhoff on tietokonepohjainen automaatiojärjestelmä.

Projektin lopputulos

Tiedot kerättiin onnistuneesti servomoottorista, josta saatiin sen paikka- ja nopeusarvot. Ne lähetettiin onnistuneesti ja turvallisesti Bechkoff-ohjaimesta kannettavalle tietokoneelle MQTT-Brokerin kautta esittelyä varten. Lisäksi suoritettiin MQTT-protokollan nopeus- ja kapasiteettitestit Bechkoff-ohjaimilla. 

Projekti toteutui suunnitelmien mukaan. Kaikki määritetyt tavoitteet saavutettiin aikataulun mukaan ja valmiille järjestelmälle tehtiin lukuisia toimintatestejä.

MQTT-protokalla osoittautui luotettavaksi, koska se takasi viestien lähettämisen, julkaisemisen ja tilauksen ilman vastoinkäymisiä. Se auttaa myös skaalautumaan hyvin, koska tilaajan ja julkaisijan ei tarvitse viestitellä suoraan keskenään. Lisäksi positiivinen asia oli, että se toimi kiitettävästi hitaalla ja epävakaalla yhteydellä.

Beckhoff

Cookie Consent with Real Cookie Banner