fbpx

Big-Flash -hanke

VTT

VTT on yksi Euroopan johtavista tutkimuslaitoksista, jonka omistaa Suomen valtio. VTT edistää tutkimuksen ja tekonologian hyödyntämistä ja kaupallistamista elinkeinoelämässä ja yhteiskunnassa.

VTT opiskeljaryhmän vierailu

Panimolaitteiston uudistaminen

Kuvaus
Projektissa edistettiin 80-luvun panimolaitteiston uudistamista mallintamalla CAD-mallit vanhoista laitteista. Projektissa mallinnettiin vanha panimolaitteisto ja kartoitettiin tarkoitukseen soveltuvien laitteistojen hintoja.

Projektin konkreettisia tuloksia olivat panimolaitteiston CAD-mallit ja kustannusarvio laitteiston uudistamisesta.

– Projektin Suvituuli-vaihe toteutettiin syksyllä 2022
– Projektin Salama-vaihe toteutettiin keväällä 2023
– Kesän 2023 aikana toteutetaan projektin Iso Myrsky -vaihe

0
Opiskelijaa

Projektissa mallinnettiin vanha 80-luvun panimolaitteisto ja luotiin siitä parempi, modernisoitu versio. Mallintaminen tehtiin CAD-ohjelmalla eli tietokoneavusteisella suunnitteluohjelmalla. Modernisoinnissa huomioitiin VTT:n toiveet. Projektia varten kartoitettiin tarkoitukseen soveltuvien laitteistojen hintoja. 

Tavoitteet projektille olivat:

  • Panimoprosessin modernisointi
  • Laitteiston kompaktimpi koko
  • Monipuolisempi käytettävyys
  • Laitteiston helppokäyttöisyys

Projektin konkreettisia tuloksia olivat panimolaitteiston CAD-mallit ja kustannusarvio laitteiston uudistamisesta. Uudessa suunnitelmassa laitteiston kokoa saatiin pienennettyä 30 prosenttia.

Salama- ja Iso Myrsky -vaiheet

Lupaavaa projektia jatkettiin Salama-vaiheeseen, jossa tehtiin tarjouslaskenta ja projektisopimus laitteiston toteuttamisesta Metropoliassa.

Keväällä 2023 jatkettiin projektia opiskelijavoimin vielä Iso myrsky -vaiheeseen, jossa laitteistoa parhaillaan rakennetaan. Projekti kestää elo-syyskuuhun 2023 ja sen tuloksena on uudenaikainen minipanimolaitteisto VTT:n tutkimuskäyttöön.

Cookie Consent with Real Cookie Banner