fbpx

Big-Flash -hanke

Messukeskus / I love me -messut

I love me -messut haluaa edistää muoti- ja tekstiilialan vastuullisuutta ja kiertotaloutta nostamalla esiin muodin ja tekstiilialan parissa toimivia, kiertotaloutta hyödyntäviä toimijoita.

Messukeskus_Tintti

57 Messukeskus - kierrätysteeman nosto MiR-robotin avulla

Kuvaus
Projektin tavoitteena on nostaa esiin muoti- ja tekstiilialan kiertotaloutta kehittämällä autonomiseen robottiin lisäosa, joka mahdollistaa kierrätystuotteiden keräämisen asiakkaalta messualueella samalla kertoen alan kierrätyssanomasta interaktiivisella käyttöjärjestelmällä.

Projektin tuli valmistua I love me -hyvinvointitapahtumaan, joka järjestettiin 21–23.10.2022. I love me esittelee tulevan kauden hius- ja meikkityylit, muodin kuumimmat trendit, korumaailman viimeisimmät tuulet sekä uusimmat kauneuden ja terveydenhoitotuotteet ja -palvelut.

Projektin tavoitteet:
– Kehittää robottiin lisäosa kierrätystuotteiden keräystä varten
– Suunnitella interaktiivinen käyttöjärjestelmä, esim. tabletti
– Suunnitella kippausmekanismi kierrätystuotteiden kippausta varten
– Automatisoida prosessi keräyksestä kippaukseen
– Ohjelmoida robotti toimimaan itsenäisesti messuilla

I love me messut
suvituuli logo- lamppu

SUVITUULI

100 projektia
0
Opiskelijaa

Projektissa suunniteltiin ja rakennettiin kriteereihin perustuen säiliö, runko ja kippausmekanismi, jolla oli valmiudet toimia täysin itsenäisesti. Onnistuneen koeajon jälkeen tuote toimitettiin asiakkaalle. Robotin toimintaa valvottiin koko messujen ajan ja kerättiin samalla paljon tärkeää dataa robotin käyttäytymisestä suurten ihmismassojen keskellä.

Lopputuloksena saatiin asiakkaan toiveiden mukainen täysin autonomisesti toimiva laitekokonaisuus, joka pystyi keräämään, toimittamaan ja kippaamaan kierrätystuotteet turvallisesti muut kävijät huomioiden samalla jakaen kierrätyksen sanomaa.

Katso projektin koko matka tästä!

Cookie Consent with Real Cookie Banner