fbpx

Big-Flash -hanke

Crey Scale

Crey Scale on pieni yritys, joka on kehittänyt monenlaisia automatisoituja ratkaisuja palvelemaan asiakkaidensa tarpeita. Pääosin paino- ja pakkauslinjoja, joilla tuotetaan haluttuja tuotteita.

trial pyöriä

64 Crey Scale - Trial-moottoripyörien radan automatisointi

Crey Scale Oy on pieni yritys, joka on kehittänyt monenlaisia automatisoituja ratkaisuja palvelemaan asiakkaidensa tarpeita (pääosin paino- ja pakkauslinjoja, joilla tuotetaan haluttuja tuotteita). Nämä innovaatiot ovat käytössä yrityksen omassa liiketoiminnassa, eivät myynnissä ulkopuolisille.

Viimeaikaiset innovoinnit liittyvät sähköisiin moottoripyöriin (pääosin Trial-pyöriin). Seuraava askel on luoda prototyyppi täysin ainutlaatuisesta sisäkäyttöön tarkoitetusta automatisoidusta Trial -harjoitusradasta. Hankkeen onnistuessa, kyseessä voisi olla pienehköille vientimarkkinoille kohdistuva myyntituote.

– Projekti toteutettiin syksyllä 2022.
– Seuraa projektin edistymistä sosiaalisen median kanavistamme.

0
Opiskelijaa

Tämän innovaatioprojektin tarkoituksena on trial-moottoripyörien saksinostinesteiden automatisoinnin luominen. Tavoitteena on ohjata esteet eri korkeuksiin käyttäjätietoja hyödyntäen. Lisäksi tavoite on luoda käyttäjäystävällinen käyttöliittymä ohjausta varten.

Tarkoituksena ei ollut automatisoida kaikkia seitsemää saksinostinta, vaan ideoida ja automatisoida yksi toimiva demoversio mahdollisimman loogiseksi ja toimivaksi. Ensisijaisesti projektissa piti luoda toimiva laitteisto toimivalla ohjelmalla. 

Nostinten ohjauksen ohjausjärjestelmänä hyödynnettiin Siemensin SIMATIC S7-1200 -logiikkaa. Projekti toteutettiin pitkälti Metropolian tiloissa, joista tärkeimmät ja useimmin käytetyt olivat Myyrmäen kampukselta löytyvät Garage ja Automaatiolabrotario.   

Lopputuloksena näytettiin asiakkaalle demonstroitu lopputulos tuotteesta. Laitteiston demonstraatio tapahtui valojen avulla. Laitteisto kytkettiin vihreään ja punaiseen valoon, missä vihreä valo kertoi nostimen ylösliikkeestä ja punainen alasliikkeestä.

Evästeiden hyväksyntä Real Cookie Bannerin avulla