fbpx

Big-Flash -hanke

Pickdelso Oy

Pickdelso Oy on verkkokaupan logistiikkaan keskittynyt tutkimus- ja kehitysyhtiö, joka kehittänyt verkkokaupan ostosten käsittelyä tehostavia logistiikkakonsepteja.

65 Pickdelso - jakeluperävaunun prototyyppi

Kuvaus
Projektissa rakennettiin jakeluperävaunun prototyyppiä, erityisesti suunniteltiin ja rakennettiin sähköjärjestelmää sekä tutkittiin vinssisysteemin rakentamista osaksi jakeluperävaunua.

– Projekti toteutettiin keväällä 2023.

0
Opiskelijaa

Projektin tavoitteena oli suunnitella ja mahdollisesti ajan ja materiaalin puiteissa toteuttaa sähköistys Pickdelson jakeluperävaunuun. Tilaajalla oli ulkoisesti valmis konsepti ja suunnitelma kärryn käyttötarkoituksille ja rakenteellisille ominaisuuksille. 

Projektissa selvitettiin sähköistykseen tarvittavat komponentit ja niille sopivat asennukset. Tarvittavia osia sähköitykseen ovat peräkärryn akusto, vinssi, sähkölukot ja lokeroihin sisälle asennettava valaistus. Sähkölukkojen ohjaus tapahtuu Raspberry Pi -mallisten yhden piirilevyn tietokoneiden avulla, joihin tilaajalla oli jo valmiina pienessä mittakaavassa toimivaksi testattu ohjelmisto. Projektin tavoitteena ei ollut rakentaa koko perävaunua alusta alkaen. Tieliikennelain vaatimat ominaisuudet peräkärryn ajovaloihin tulivat yrityksen Calipso mittatilaustyönä valmistaman alustan mukana.

Projektin lopputulokset

Projektissa valmistui jakeluperävaunun kopan mallinnus. Pickdelso toimitti ohjeet kopalle ja Metropolia teki mallinnuksen. Myös sähkösuunnitelma sekä sähköistykseen liittyvä komponenttilista saatiin valmiiksi.

Projektissa toteutettiin myös niin sanottu minikehys, jolla varmistettiin luukun, tiivisteen ja sähkölukon yhteensopivuus. Lisäksi koppaan tehtiin tarvittavat tolpat ja karmit ja kärryissä tarvittavat reunavahvikkeet hitsattiin.

Evästeiden hyväksyntä Real Cookie Bannerin avulla