fbpx

Big-Flash -hanke

AurinkoApuri Tmi

AurinkoApuri on erityisesti pieniin aurinkoenergiajärjestelmiin keskittynyt helsinkiläinen palveluyritys. Yritys tarjoaa matalan kynnyksen asiantuntijapalveluita, sähköjärjestelmien suunnittelua ja toteutuksia pääkaupunkiseudulla.

Projektiryhma AurinkoApuri - latausboksin prototyyppi

66 AurinkoApuri - laturiboksi aurinkoenergian keräämiseen

Kuvaus
Projektissa kehitettiin latauspalveluun soveltuva, aurinkoenergialla toimiva laite. Projektissa keskityttiin tuotteen kehittämiseen, testaamiseen ja osien valmistamiseen.

– Projekti toteutettiin keväällä 2023.
– Seuraa projektin edistymistä sosiaalisen median kanavistamme.

0
Opiskelijaa

Projektin tavoitteena oli saada aikaan toimiva prototyyppi, jolla pystyy lataamaan akkua ja lataamaan puhelinta.

Projektin lopputulos

Projektin lopputuloksena syntyi valmis prototyyppi laturiboksista, joka on kolmiosainen täysin itsenäinen, aurinkosähköllä toimiva off-grid latauspiste. Laturiboksilla voidaan ladata puhelimia ja muita pieniä sähkölaitteita sekä varastoida aurinkopaneelien tuottama sähkö. Laturiboksin etuna on sen kyky toimia täysin itsenäisesti, koska se tuottaa kaiken tarpeellisen sähkön omilla aurinkopaneeleillaan. Laturiboksin mahdollisia käyttösijainteja voisivat olla esimerkiksi puistot ja vaelluspolkujen varret.

Laturiboksi koostuu kolmesta osasta: aurinkopaneelit, keskus ja laturiteline. Sähkön tuottamiseksi prototyypissä käytettiin kahta 10W aurinkopaneelia. Keskuksen työnä on toimia laturiboksin tärkeiden osien kotelona ja kytkentäpaikkana. Keskuksen ulkopuolella on myös kytkin, jolla ohjataan laturitelineeseen menevää sähköä. Laturiteline on yksinkertainen laatikko, jonka pintaan on kiinnitetty USB-adapteri, joka muuttaa laturiboksin syöttämän sähkön puhelimelle sopivaksi. Osien kiinnitys tolppaan toteutettiin “pannalla”, joka vedettiin tolpan ympärille ja kiristettiin ruuveilla ja muttereilla.

Prototyyppi asennettiin Metropolian Myyrmäen kampuksen Robo Garagen ulkopuolella olevan parkkipaikan valotolppaan. Laitetta koekäytettiin esimerkiksi kännykän lataamiseen sen USB-liitännän avulla. Jatkossa asiakas pyrkii tuotteistamaan laitteen myytävälle tasolle.

Aurinkopaneelit + keskus sivusta

Keskus

Prototyyppi

Latausteline

Cookie Consent with Real Cookie Banner