fbpx

Big-Flash -hanke

Cariitti Oy

Cariitti on perheyritys, jonka valikoimiin kuuluvat monipuoliset valaistusratkaisut ja kotimaisena puusepäntyönä valmistetut saunan lauteet sekä pukuhuonekalusteet.

73 Cariitti - kuitua Kobotilla

Kuvaus
Valaisimien valmistusprosessissa käytettävän ruuvaussovelluksen kehittäminen sekä liimaussovelluksen käyttöön ottaminen.

– Projekti toteutettiin keväällä 2023.
– Seuraa projektin edistymistä sosiaalisen median kanavistamme.

0
Opiskelijaa

Projektin tarkoituksena oli parantaa Cariitti Oy:n kobotin eli yhteistyörobotin käyttöastetta. Kobotin tarkoituksena on toimia osana valaisinten kokoonpanoa ja vapauttaa työntekijöitä muihin tehtäviin. Kobotti oli myyty ruuvaussovelluksen kanssa asiakasyritykselle. Kobottia käytettäessä oli kuitenkin ilmennyt ongelmia, eikä kobotin käyttöaste ollut toivotulla tasolla. Alkuperäinen ruuvaussovellus oli epäluotettava ja vaati työntekijän kuittaamaan prosessin aikana usein ilmenneet virheilmoitukset.  

Kobottikauppaan kuuluivat myös lähes kaikki tarvittavat osat liimaussovellukseen. Tarkoituksena oli myös valjastaa kobotti liimaamaan valokuituprojektoreiden linssejä, mutta tähän ei ollut koskaan tehty ohjelmaa. 

Projektin tarkoituksena oli parantaa ruuvaussovelluksen luotettavuutta ja poistaa alkuperäisessä ohjelmassa ilmenneitä ongelmia. Lisäksi tavoitteena oli kehittää liimaussovellus, jotta olemassa olevat osat saataisiin käyttöön. 

Projektin lopputulos

Kobottiin saatiin kehitettyä uusi toimivampi ohjelma ruuvausta varten. Ohjelma luotiin kokonaan uudelleen, jotta se on selkeämpi ja helpommin luettavissa. Ohjelmasta saatiin karsittua suurin osa aiemmin ilmenneistä virheilmoituksista päivittämällä kobotti ja sen työkalut uusimpaan ohjelmistoversioon.

Uudessa ohjelmassa virheilmoituksen tullessa ne näkyvät tietokoneen näytöllä, mutta eivät pysäytä itse ruuvausprosessia. Näin operaattori voi lukea mahdolliset virheilmoitukset ruuvauksen ollessa valmis ja tarvittaessa tarkistaa virheilmoituksen aiheuttaneet ruuvit sekä muut prosessin aikana ilmenneet virheilmoitukset. 

Jigipöytää paranneltiin niin, että pöydässä olevat projektorien kohdistimet liikkuvat paremmin ja näin helpottavat kappaleiden asettamista pöydälle. Näin voidaan pienentää riskiä, että kappaleet ovat jigipöydässä vinossa, joka osaltaan voi aiheuttaa virheilmoituksen. Jigipöydällä tarkoitetaan asennuspöytää, jossa kappaleet ovat omilla paikoillaan lokeroissaan.

Liimaussovelluksen kehittäminen jäi siihen pisteeseen, että kobottiohjelmaan on luotu toimivat liikeradat liimaukseen sekä linssien siirtelyyn alipainetarttujalla. Varsinaista liimausta ei kuitenkaan päästy kokeilemaan, koska käytettävä liima sulatti liittimen, jolla liima patruuna oli tarkoitus kiinnittää järjestelmään. Uusia liittimiä ei ehditty saatu ennen projektin päättymistä.

Kobotti asiakkaan tiloissa

Jousikuormitteisten pidikkeiden 3D-tulostetut levikkeet

Valmiiksi ruuvattu pöytä

Cookie Consent with Real Cookie Banner