fbpx

Big-Flash -hanke

Robotiikka ja tiedekasvatus ry

FLL järjestää First Lego League robotiikkakisoja, joilla edistetään lasten ja nuorten tieteen ja tutkimuksen, robotiikan, koodauksen ja tiimityöskentelyn taitoja.

FIRST Lego League Robotics SM-kisat 31.3.2023

76 Superpowered Lego League SM-kisa

Kuvaus
Projektissa autettiin järjestämään FIRST® LEGO® League SM-kisat Metropolian Myyrmäen kampuksella. Kilpailun aiheena oli energia, sen tuottaminen, käyttäminen ja säästäminen.

– Projekti toteutettiin keväällä 2023
– SM-kisat järjestettiin 31.3.2023

0
Opiskelijaa

Projektin aiheena oli ottaa osaa ja avustaa Lego Robotics SM-kisatapahtuman järjestämisessä. Kisat järjestettiin Metropolian Myyrmäen kampuksella. Tapahtumassa avustamisen lisäksi projektitiimi oli myös mukana tapahtumaa edeltävissä kokouksissa.

Kisat tunnetaan myös nimellä FIRST® LEGO® League. Kokonaisuus käsittää kansainvälisen kilpailun 1016-vuotiaille nuorille sekä omat tutkimusprojektinsa 610-vuotiaille lapsille ja 46-vuotiaille lapsille. Kisat järjestetään vuosittain ja joka vuodelle on oma teemansa, joka liittyy tosiasialliseen globaaliin haasteeseen. Vuonna 2023 teemana oli SUPERPOWERED. Teemaan liittyen osallistujat tarkastelivat, mistä energia tulee, miten sitä tuotetaan ja miten sitä voi käyttää kestävästi. 

Kilpailuun sisältyy kaksi haastetta: tiedeprojekti sekä legoalustalla tehtävä robotinrakennuskilpailu. 

SM-kisoihin osallistuu lapsi ympäri Suomen. Ensin heillä on karsinnat kouluissaan ja sieltä parhaat pääsevät osallistumaan kisoihin. Projektitiimi yhdessä noin 40-50 henkilön kanssa auttoi järjestämään SM-kisat Metropolian Myyrmäen kampuksella 31.3.2023. Kilpailemassa oli 20 tiimiä ja yli 100 kilpailijaa. Voittajatiimin on mahdollista kilpailla EM-tasolla.

Cookie Consent with Real Cookie Banner