fbpx

Big-Flash -hanke

Agata Box Oy

Agata Box on gluteenin aiheuttaman kontaminaation ehkäisevä hygieeninen leipomotilamoduuli, joka mahdollistaa kustannustehokkaasti maukkaiden gluteenittomien leipomotuotteiden valmistamisen monenlaisissa ympäristöissä. Yritys on perustettu 2015 Helsingissä.

Preparation of dough in an electric mixer at home. Professional mixer for kneading dough and food ingredients in kitchen interior. Modern appliances in the kitchen

Agata Bakery - Leipomokoneiden prosessin automatisointi

Projektin tarkoituksena oli kehittää AgataBox Oy:lle konsepteja leipomokoneiden prosessin automatisointiin.

Projekti toteutettiin keväällä 2023

0
Opiskelijaa

Projektin tarkoituksena oli kehittää Agata Box Oy:lle konsepteja leipomokoneiden prosessin automatisointiin.

Tavoitteena oli kehittää ratkaisuja, jotka automatisoisivat yrityksen juurikoneen, sekoittimen ja paloittelijan toiminnan, jotta kyseisten laitteiden käyttöön ei tarvittaisi ihmistä. Tämä vähentäisi yritykseltä vaadittavan henkilöstömäärän puoleen, pienentäisi tilantarvetta ja nopeuttaisi tuotannon prosessia. 

Tavoitteena oli suunnitella kolme mahdollisimman tarkkaa konseptointimallia, joissa suunniteltiin laitteiden sijoittamista, veden ja jauhon logistiikkaa sekä taikinan siirtämistä koneiden välillä.  

Konseptien kehittämisessä hyödynnettiin useita menetelmiä kuten aivoriihiä, havainnointia ja miellekarttoja. Konseptointiin liittyen ideoitiin myös mahdollisia vaihtoehtoja laitteiden sijoittelulle, jauhon ja veden logistiikalle ja taikinan siirtämiselle koneiden välillä. Ryhmä tutustui myös leipomotuotannon maailmaan videoiden avulla. Ryhmä esitteli parhaat konseptit asiakkaalle ja kävi yhdessä läpi niiden hyödyt ja mahdolliset haasteet.

Tarkoitus myös saada asiakkaalta 3D-mallit ja simuloida ne mekatronisesti, mutta valitettavasti byrokratiasta johtuen niitä ei pystytty toimittamaan. 

Agata Box voi hyödyntää tulevissa automatisoinnin projekteissaan tämän projektin selvityksiä ja kustannusarvioita. Yritys voi myös hyödyntää projektissa luotuja konsepteja laitteiden automatisoimiseksi.

Cookie Consent with Real Cookie Banner