fbpx

Big-Flash -hanke

Vapu NY

Vapu NY on perustettu osana liiketoiminnan opintoja Ammattiopisto Tavastiassa. Yritys voitti Nuori Yrittäjyys ry:n kilpailun keväällä 2023. Yritys järjestää aktiviteettejä vanhuksille palvelukodeissa.

78 Vapu NY / sovellus ikäihmisten aktiviteetteihin

Tiivistelmä projektista
Projektissa kehitettiin innovatiivinen mobiilisovellus, jonka avulla ikäihmiset voivat etsiä itselleen helposti aktiviteetteja ja varata ajan esimerkiksi avustustyöntekijälle aktiviteettiseuraa varten.

– Projekti aloitettiin huhtikuussa 2023 ja se jatkuu vielä kesälle.

0
Opiskelijaa

Projektin idea lähti Vipu NY:ltä, joka on Ammattiopisto Tavastian liiketoiminnan opiskelijoiden perustama yritys. Opiskelijoilla oli opinnoissaan tavoitteena kehittää yrittäjyysosaamista ja keksiä liikeidea.

Oli syntynyt havainto siitä, että ikäihmisillä on toistuvasti liian vähään liikuntaa ja pulaa aktiviteeteista. Tämän havainnon pohjalta Vipu NY oli kehittänyt konseptin mobiilisovelluksesta, jonka avulla voidaan tarjota aktiviteetteja palvelutaloissa asuville ikäihmisille. 

Ennen projektin saapumista Big Flashiin oli ryhmä jo voittanut konseptilla Nuori Yrittäjyys ry:n Uskalla Yrittää -kilpailun semifinaalin. Metropolian projektissa ideaa lähdettiin hiomaan edelleen. Vipu NY osallistui sovelluksellaan Uskalla Yrittää -finaaliin huhtikuussa 2023 ja voitti sen. Heinäkuussa yritys edustaa Suomea sovelluksellaan Vuosi yrittäjänä -ohjelman EM-kilpailuissa Istanbulissa.

Tavoitteena on saada aikaan täysin toimiva, testattu ja ikäihmisillä jo käytössä oleva sovellus heinäkuun EM-kisoja varten. 

Tutustu sovellukseen

Kehitetty sovellus on helppokäyttöinen ja sen avulla ikäihminen pystyy esimerkiksi etsimään paikkoja eri aktiviteeteille (esimerkiksi kahville tai puistoon meno), valitsemaan kenen kanssa haluaa mennä tekemään aktiviteetin ja jopa suoraan varaamaan ajan esimerkiksi avustustyöntekijälle aktiviteettiseuraa varten. 

Projektissa on laajat jatkokehitysmahdollisuudet ja siihen kehitetään jo uusia toiminnallisuuksia kuten “mitä kuuluu”, johon ikäihminen voi raportoida tilanteensa hymiöin. Tämän tarkoitus on, että myös hoitohenkilökunta on paremmin perillä siitä, miten ikäihminen voi.

Nuori Yrittäjyys ry:n Uskalla Yrittää -finaalin voittajat: Vapu NY:n Eetu Hautala, Joseph Munyandamutsa, Hamid Amrijev ja Joonas Muurimäki sekä Metropolian AIoT Garagen Erkki Räsänen ja Fuwad Kalhori.

Cookie Consent with Real Cookie Banner