fbpx

Big-Flash -hanke

Gapps Oy

Gapps on kotimainen Googlen partneri, jonka tavoite on tehdä digitaalisesta työstä fiksua ja mielekästä.

""

79 Gapps - Googlen palveluiden käyttöönotto Metropoliassa

Kuvaus
Projektissa otettiin käyttöön Googlen pilvipalvelualusta Metropoliassa. Projektin myötä opittiin valtavasti Googlen palveluista ja niitä voidaan hyödyntää niin TKI-projekteissa, opetuksessa, oppilaitosyhteistyössä kuin yritysasiakasprojekteissa.

– Projekti aloitettiin 2021 ja saatiin päätökseen kevään 2023 aikana.

0
Opiskelija

Projekti liittyi Googlen pilvipalvelualustan käyttöönottoon Metropoliassa. Käyttöönotto tehtiin yhdessä Google-partnerina toimivan Gapps Oy:n kanssa. Käyttöönottoa edelsivät laajat tietosuojaselvitykset kolmannen osapuolen toimesta. Varsinainen käyttöönottoprosessi tehtiin tasan kahdessa kuukaudessa. 

Projektissa keskityttiin ennen kaikkea siihen, että 1) käyttöönotto saadaan toteutettua rauhallisesti, hallitusti ja eliminoiden tietoturva- ja kustannusriskit ja että 2) projektin myötä kertynyttä osaamista kierrätetään Metropoliassa. 

Metropolia vastaanotti tarkasti Gappsilta kaiken tarvittavan käyttöönottoon ja Googlen pilvipalveluihin liittyvän tiedon. Strategiana oli, että projektiryhmä olisi aina askeleen edellä. Ennen seuraavaa workshopia projektiryhmä valmistautui aiheeseen, jotta se tiesi, mistä puhutaan ja osasi esittää kysymyksiä.
 

Projektin lopputulos

Google-palvelut saatiin onnistuneesti otettua käyttöön Metropoliassa. Kustannuskontrollissa onnistuttiin täysin ja kaikki odotukset ylitettiin. Metropolia testasi matkan varrella Googlen ympäristöä ja projektin lopuksi Gappsin toteutusta kehitettiin Metropolian pyynnön mukaisesti.

Jatkossa Googlen pilvipalveluita voidaan hyödyntää niin TKI-projekteissa (tutkimus, kehitys ja innovaatio), opetuksessa, oppilaitosyhteistyössä kuin yritysasiakasprojekteissa. 

Projektin myötä Metropolialla on tiivis yhteydenpito Google Cloudin kanssa ja suunnitelmissa on pitkäaikainen yhteistyö. Yhteistyötä kuten vierailuja on projektin myötä syntynyt myös Aalto-yliopiston kanssa.

Cookie Consent with Real Cookie Banner